מופעל באמצעות Blogger.

Translaton

עוגת שוקולד שכבות

>> יום שבת, 16 במאי 2009



בשבת חגגנו יום הולדת כפול לגיסים שלי, יום הולדת לגיסתי ובהבדל של כמה שנים באותו יום יום הולדת של האח הנוסף.
הזמנתי אותם לארוחה חגיגית מפנקת, אפילו מזג האויר היה לטובתנו.
הארוחה היתה הצלחה
שתינו מרגריטות קפואות בטעם תות וצחקנו המון
שלב המתנות היה השלב החשוב אבל לא פחות חשוב היה טקס הדלקת הנרות והעוגה...
כולם חיכו לעוגה לראות מה הפעם הכנתי..



חשבתי על עוגה יום הולדת עבורם, עוגה שתהיה מרשימה וגם טעימה, משהו שונה מכל מה שכבר הכנתי בעבר
במבט חטוף בארון גיליתי שיש לי אינסטנט פודינג שוקולד, אז מרכיב אחד בעוגה כבר ידעתי שיהיה.

החלטתי להכין עוגת טורט שוקולד של מגי , לחתוך אותה ובפנים ליצור שכבות שוקולד.
העוגה נראתה מדהים והטעם שלה היה בדיוק כמו שציפיתי שיהיה.


מזל טוב כפול 2 לגיסתי היקרה ולגיסי היקר
רק בשמחות !!

עוגת שוקולד בשכבות שוקולד ובציפוי גנאש שוקולד

לעוגה (מקור מגי)
5 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/3 כוס שמן
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קמח לבן
3/4 כוס אבקת קקאו

סירופ
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

קרם שוקולד
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה

גנאש שוקולד לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
1 שמנת מתוקה

אופן הכנת העוגה:
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים שלמות במהירות גבוהה במשך 2 דקות. מוסיפים מלח.
ממשיכים להקציף במהירות גבוהה ומוסיפים את הסוכר, מערבלים במשך 7 דקות עד לקבלת קציפה בהירה תפוחה מאוד.
להוסיף את השמן בזילוף.
לנפות ולקפל לתוך העוגה את אבקת האפייה, קמח ואת הקקאו.
לחמם תנור לחום בינוני , 170 מעלות.
לשפוך את הבלילה לתבנית משומנת , לנער מעט כדי שיצאו בועות האויר ושהעוגה תתיישר.
לאפות כ-40 דקות או עד שקיסם שנועצים בה יוצא יבש.
לצנן לחלוטין לפני חיתוך
.

לחתוך את העוגה ל-3 חלקים שווים.

סירופ:
בסיר כבד להמיס את הסוכר והמים על להבה בינונית להוסיף את תמצית הוניל ולכבות את האש.
לצנן ולהרטיב את העוגה.

קרם שוקולד
לערבל בקערת המיקסר את אינסטנט השוקולד, חלב ושמנת מתוקה לקצפת יציבה ונוקשה.

לצפות שכבה ראשונה של העוגה בקרם השוקולד ולכסות בשכבת העוגה השנייה, להמשיך ולצפות כך את כל השכבות.
אפשר לסיים עם שכבת קרם או להכין גנאש שוקולד ולצפות בו את העוגה

גנאש שוקולד
להרתיח שמנת מתוקה בסיר על להבה בינונית, להוסיף את השוקולד ולהמיס באופן מוחלט.
לצנן ולכסות בקרם את העוגה.

אני הקצפתי שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר והזלפתי כוכבים על העוגה, האיש שאיתי (האח הגדול של חוגגי יום ההולדת) העיז וכתב על העוגה אפילו מזל טוב !
אז הוא שותף!!!


8 comments:

אנונימי,  17 במאי 2009 בשעה 04:29  

חושבת שכבר עדיף היה לי להיות גיסתך..
:( אחותך
חן ישראל

אנונימי,  17 במאי 2009 בשעה 04:33  

אחותי אל תזניחי אותנו שבועות בפתח...
אז יאללה מתכונים בבקשה פליזזזז
נשיקות
חן ישראל

אריאלה פיקסלר אלון 17 במאי 2009 בשעה 14:17  

גם אני רוצה !!!!!
להיות גיסך .
אם את מבטיחה לי כזאת עוגה אני הולכת להדביק בולבול.
טוב??????
אני רוצה!!!!!

טעמים במטבח רחוק 17 במאי 2009 בשעה 18:45  

חחחחחחחח
דם סמיך ממים
}{

טעמים במטבח רחוק 17 במאי 2009 בשעה 18:46  

נראה לך ????
אני כל הסוף שבוע מלקטת מתכונים מתרגמת מכינה מצלמת
קיט לשבועות יהיה מוכן השבוע אחרי הלחץ בעבודה בע"ה
}{

טעמים במטבח רחוק 17 במאי 2009 בשעה 18:46  

חחחחחחחחחחחחחחחח
ארי
להיות גיסי דווקא ????
מתה עלייך וממך
}{

אין כמוך!

אוהבת לאפות,  9 ביולי 2009 בשעה 01:31  

העוגה ניראית סוף הדרך.

גודל התבנית 24-26 ?

אנונימי,  20 ביולי 2010 בשעה 15:28  

היי.. איזה גודל התבנית???

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP